info@resetheus.org (+420) 222 745 574

JAK NEVYPADÁ COVID DOOPRAVDY | AKO NEVYZERÁ COVID NAOZAJ

Často nám posíláte mediální vyjádření zástupců SAV jako důkaz izolace viru SARS-CoV-2 nebo se nás ptáte, co tedy izolovali či co prezentují na svých snímcích.

V květnu 2021 vyšel tento článek:

Ako vyzerá covid naozaj? Ukážeme vám snímky, ktoré sa podarili slovenským vedcom

Ponúkame vám nielen pohľad na unikátnu fotografiu, ale aj na zaujímavú cestu, ktorá k nej viedla.

26. 05. 2021 17:40 | BRATISLAVA/Reflex

Trojrozmerné animácie sa nám pokúšajú priblížiť, ako vyzerá malý neviditeľný vírus, ktorý postavil do pozoru celý svet. 

My vám teraz ukážeme, ako COVID-19 vyzerá naozaj, tak ako sa ho podarilo zachytiť slovenským vedcom. Ponúkame vám nielen pohľad na unikátnu fotografiu, ale aj na zaujímavú cestu, ktorá k nej viedla. 

Téme sa venovala redaktorka magazínu Reflex Lenka Stanková.

(Následuje přibližně 5 minutová reportáž o tom, jak v laboratoři celé měsíce virus hledali, až konečně našli několik koleček.)

POKUD TO NENÍ „COVID“ – ČO JE TO NAOZAJ?

Místo důkazu existence koronaviru je to pouze doklad o plýtvání prostředky daňových poplatníků na zcela bezcenné záběry částic, o kterých můžeme maximálně říci, jakou mají velikost. Co to ve skutečnosti je, to bychom zjistili, pokud by tam takových částic bylo milión, oddělili bychom je od všecho ostatního a prozkoumali je.

Paní Marta Novotová by za mikroskopem nemusela sedět tak dlouho, pokud by dostala skutečně izolované virové částice. Pak by nemusela u mikroskopu sedět “celé mesiace” a něco hledat, ale zkrátka by izolované virové částice vyfotila. Vzhledem k tomu, že nepracovala s izolovanými částicemi, ale s neizolovaným biologickým materiálem, není možné ani odhadovat, o jaké částice vlastně jde.

Pokud by Dr. Boris Klempa říkal pravdu a skutečně provedli “izolaci” viru SARS-CoV-2, mohla by paní doktorka Novotová izolované částice vyfotit a foto by vypadalo asi takto (viz obrázek níže):

Byly by tam jenom a pouze virové částice, nic by nebylo potřeba měsíce hledat. Takže zatímco ve všech oblastech života slovo izolace znamená oddělení něčeho od všeho ostatního, tak virologie je jediná oblast lidské činnosti, kdy slovo “izolace“ znamená “smíchat něco s něčím jiným”.

To je základní problém virologie. Vzhledem k tomu, jak je virus malý, tak se nedá zkoumat a analyzovat v počtu jednotek. To znamená, že pokud po měsících hledání našli 5 nebo 6 částeček, které sice velikostí a tvarem odpovídají představě o virové částici, tak to vlastně vůbec nic neznamená, protože elektronový mikroskop není schopen udělat nic víc, než že nám pomůže tyto částice změřit. Ale není nám schopen říct, z jakých bílkovin a z jaké genetické informace se částice skládá, zda je její genom z DNA či RNA, jak je dlouhý a jaké má pořadí nukleotidů, zda bílkoviny, ve kterých je obalena molekula nukleové kyseliny skutečně odpovídají jednotlivým genům genomového řetězce – jednoduše řečeno, zda genom a bílkoviny k sobě patří. Nic z toho nám elektronový mikroskop neumí prozradit.

Udělat fotografii částic v buněčném prostředí nemá samo o sobě z vědeckého hlediska žádný význam. Elektronovým mikroskopem můžete dokázat, že jste skutečně provedli izolaci virových částic a jakou mají velikost. V tomto smyslu Dr. Novotová udělala pravý opak, ona svými fotografiemi dokládá, že její kolegové žádnou izolaci viru SARS-CoV-2 neprovedli. To je, bohužel, vše, k čemu je tento měsíce dlouhý proces, pro daňového poplatníka dobrý. Možná by bylo lepší, kdyby to snad ani nevěděl.

1 komentář u „JAK NEVYPADÁ COVID DOOPRAVDY | AKO NEVYZERÁ COVID NAOZAJ“

  1. Je vidět , že už neplatí úsloví , že zdraví si za peníze nekoupíš. Je v moderním provedení neplatné. Sice jenom na úrovni „bumážky“ . Je to celý svět zachvacující pseudopandémie , a vůbec nejde ani o zdraví ani o lidi. Jde jenom o to zdůvodnit příjmy z bussinessu.

    Odpovědět

Napsat komentář

Pin It on Pinterest

Share This