info@resetheus.org (+420) 222 745 574

Vědci zjistili, že si z Vás WHO dělá prdel

V článku publikovaném 12.8.2022 na portálu Bloomberg se dočítáme:


WHO přejmenovává opičí neštovice a chce vaši pomoc

  • Organizace umožňuje každému předložit nápady na online portálu
  • Tento krok přichází téměř dva měsíce po prvním oznámení o přejmenování

Světová zdravotnická organizace žádá veřejnost o pomoc při přejmenování viru opičích neštovic, což je součástí pokračující snahy odradit od škodlivých mylných představ spojených se současným názvem.

„WHO pořádá otevřenou konzultaci o novém názvu onemocnění opičími neštovicemi. Každý, kdo si přeje navrhnout nový název, tak může učinit,“ uvedla organizace v prohlášení.

Přidělování názvů virům obvykle spadá do pravomoci WHO, ale organizace podle svého prohlášení umožňuje lidem předkládat své nápady prostřednictvím online portálu. Oznámení přichází téměř dva měsíce poté, co WHO uvedla, že plánuje přejmenovat virus na základě požadavků mezinárodních vědců a představitelů veřejného zdraví, kteří uvedli, že současný název podporuje škodlivé stigma.

V předchozích ohniscích byly opičí neštovice spojovány s hlodavci. Některá místní zdravotnická oddělení ji již nazývají jinými názvy – v Chicagu například úřad veřejného zdraví používá název MPV.

Od května se epidemie celosvětově rozrostla na více než 31 000 osob, přičemž v nejvyšším počtu případů vedou Spojené státy. Virus neúměrně postihuje muže, kteří mají sex s muži, a šíří se úzkým kontaktem.

Přečtěte si více: První údaje ukazují, že větší podíl očkování proti opičím neštovicím dostávají běloši.

Virus opičích neštovic byl objeven v roce 1958 před přijetím osvědčených postupů pro pojmenování nemocí a virů, uvedla WHO ve svém prohlášení. V té době byly hlavní varianty pojmenovány podle oblastí, ve kterých se vyskytovaly – tato praxe se již nepoužívá, protože podporuje diskriminaci.

Po svolání skupiny světových odborníků 8. srpna WHO rozhodla o přejmenování dvou dominantních variant opičích neštovic. Kmeny, které se dříve nazývaly středoafrický kmen nebo kmen z Konžské pánve a západoafrický kmen, se nyní budou oficiálně nazývat v tomto pořadí Kmen I a Kmen II. Skupina rovněž rozhodla, že Kmen II se skládá ze dvou odlišných podkmenů.


Generální ředitel WHO Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus prohlásil 23. července 2022, že epidemie opičích neštovic ve více zemích je mimořádnou událostí mezinárodního významu pro veřejné zdraví (PHEIC).

„Takže, stručně řečeno, máme tu epidemii, která se rychle rozšířila po celém světě novými způsoby přenosu, o nichž toho příliš málo víme a která splňuje kritéria mezinárodních předpisů v oblasti zdraví. Ze všech těchto důvodů jsem rozhodl, že celosvětové rozšíření opičích neštovic představuje pohotovost v oblasti veřejného zdraví mezinárodního významu.“

Tedros a vedení WHO přehlasovali skupinu poradců, kteří hlasovali proti vyhlášení (9 proti, 6 pro). Tedros dodal, že toto hlasování panelu je pouze neformální. Konečné rozhodnutí činí on, nikoli panel.


SHRNUTÍ:

Světová teroristická organizace WHO a její poslušní zkorumpovaní vjedci si z Vás dělají PRDEL.

Pokud chcete prozkoumat, jak moc, doporučujeme např. tyto články:

Úvod do viroLEŽie

Úvod do viroLEŽie

Svět virologie může být nepřehledný a chaotický zmatek,…

Byly pravé neštovice skutečně vymýceny?

Byly pravé neštovice skutečně vymýceny?

8. května 1980 oznámila Světová zdravotnická organizace úplné…

Jenner a skvrnité monstrum: Skutečná…

Jenner a skvrnité monstrum: Skutečná…

Pravé neštovice neboli „skvrnité monstrum“ byly nejobávanější chorobou…

Mytologie opičích neštovic

Mytologie opičích neštovic

„Opičí neštovice“ – kdo by to byl čekal?…

Napsat komentář

Pin It on Pinterest

Share This